Gratis stofstalen

Scroll naar beneden en maak uw keuze! Maximaal 3 per klant

Bij de-bankenfabriek kun je gratis stofstalen opvragen. Vaak is het moeilijk om op foto te zien of een stof in werkelijkheid ook zo is. Vandaar dat de klant bij ons 3 gratis stofstalen mag uitzoeken die binnen drie werkdagen aan huis worden aangeleverd. Mocht je toch meerdere stalen willen bekijken dan nodigen wij jouw graag uit om eens naar onze mooie showroom te komen kijken. Hier hebben wij ruim 1000 stofstalen die wij ook voor dezelfde online prijzen kunnen aanbieden. Zit hier toch niet iets van uw smaak bij, dan hebben wij daarnaast nog alle stalen boeken liggen met een zeer exclusieve collectie van wel 10.000 stofstalen. Voor deze exclusieve stofstalen geldt wel een meerprijs op het model van jouw keuze. Ook is het mogelijk om onze interieur specialist langs te laten komen voor een advies op maat. Hij bepaalt samen met jouw de maat van de bank, de pootjes en de stofkeuze. Hij zorgt ervoor dat alles in balans komt met hetgeen je al hebt staan. Maar onze interieur specialist kan je ook voorzien van een totaal interieur advies op maat. Denk hier bijvoorbeeld aan verfadvies, behang advies, zonwering binnen en buiten, stukwerk, kleine verbouwingen, advies in gordijnen en vitrage, vloeren zoals laminaat, PVC vinyl stroken of lamel parket of massief houten vloerdelen, en advies voor je meubelen.

Uitzondering: Wij begrijpen dat onze banken zeer vriendelijk geprijsd zijn, waardoor we ook aantrekkelijk zijn voor studenten. We ontvangen dan ook veel stof sample aanvragen van scholieren. Helaas is gebleken dat er na een sample aanvraag niet wordt overgegaan tot bestelling/aankoop. Het is voor ons arbeidsintensief en kostbaar om stof samples uit te leveren, we zijn dan ook genoodzaakt geen aanvragen meer van studenten te behandelen. Ben je scholier/student en toch oprecht geïnteresseerd in onze stof samples? Neem dan gerust even telefonisch contact met ons op: 06-22 69 43 23

Meubelstoffen en Martindale

De Martindale is een slijtageapparaat voor textiel. Dat kan bijv. technisch textiel, kleding en meubelstoffen zijn. Deze test is gebaseerd op het slijten van een textiel weefsel of breisel tegen een ruwe stof. Stel: iemand zit avond aan avond in zijn favoriete, gestoffeerde stoel. We noemen dat de beruchte televisieplek! Hoe lang blijft deze zitplaats mooi? Doen zich nog speciale veranderingen in structuur voor? Wanneer slijt de stof door? De Martindaletest geeft hierbij een goed inzicht.

Het aantal toeren Martindale in relatie tot de toepassing

Er zijn problemen in de stoffenbranche geconstateerd bij het juist interpreteren van het aantal toeren Martindale. Men zit graag aan de veilige kant; liever 100.000 toeren dan 50.000 toeren. Dergelijk hoge toerentallen worden zelfs gebruikt om concurrenten de loef af te steken. Mogelijk worden deze hoge toerentallen zelfs gebruikt om een hogere prijs te verantwoorden. Dat is jammer, want vele meubelstoffen die normaliter nooit problemen veroorzaken komen hierdoor in het gedrang. 

De volgende schema’s zijn bedoeld om goed inzicht te krijgen. Merk op dat waarden boven de 50.000 toeren nergens in deze schema’s voorkomt. Praktijkervaring leert, dat een meubelstof met 50.000 toeren Martindale zelden tot nooit klachten zal veroorzaken op basis van slijtgedrag. Ik hoop dat vermeldingen van 190.000 toeren Martindale hiermee voorgoed tot het verleden behoren!

interieuradvies bij de-bankenfabriek

Overzicht van het Nederlandse KIM-systeem (Kwaliteit Informatie Meubelstoffen)

KIM Gebruiksklassen en aantal toeren Martindale

Decoratief gebruik tot 6.000

Licht woongebruik vanaf 6.000 tot 10.000

Normaal woongebruik vanaf 10.000 tot 15.000

Intensief woongebruik vanaf 15.000 tot 20.000

Intensief woongebruik + werken vanaf 20.000

Bron: Vincent Kruys TNO Textiel

Let op: Indien u een aankoop doet via de webshop en u heeft geen stofstaal aangevraagd en bent achteraf niet tevreden over de stof of kleur, vervalt het herroepingsrecht.

Zoeken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.