Over ons

Na het enorme succes van fabriekmeubels.nl en eetstoelenfabriek.nl hebben wij mede op advies van onze klanten een nieuwe site gebouwd: de-bankenfabriek.nl. Puur Nederlands en uit eigen fabriek. Met deze zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijke site kunt u online zelf uw bank of fauteuil samenstellen. Dat is mogelijk met behulp van onze unieke configurator. Wilt u een fauteuil, een tweezits-, of een driezitsbank? Wilt u een chaise longue, of kiest u voor een hoekopstelling? Als u uw keuze heeft gemaakt, kunt u ook bepalen met welke bekleding en in welke kleur uw zitbank moet worden uitgevoerd. Met een simpele druk op de muisknop kunt u elke stap heel eenvoudig doorlopen om uw ultieme meubelstuk te creëren. Mocht u twijfelen over de keuze of de uitvoering van uw bank, dan kunt u altijd naar onze prachtige showroom komen, waar u de meeste modellen kunt zien en uitproberen. Naast de stoffen collectie online bieden wij in onze showroom een collectie aan van meer dan 1000 stofkeuzes waarmee wij heel transparant werken want deze stoffen bieden wij aan zonder meerprijs. Van gewassen katoen, wol tot linnen en polyester, voor ieder zijn smaak de juiste stofkeuze. Maar waar vooral onze kracht zit is in het maken van maatbanken. Heeft u een erker of loopt uw wand schuin of wilt u de bank met een ronde hoek? Het maakt eigenlijk niet uit of wij maken het voor u. Zelfs de diepte, hoogte of breedte is aan te passen. Een andere armlegger dan wat u online ziet? Geen probleem bij de-bankenfabriek. Wij maken uw ultieme droombank in eigen fabriek.

Zakelijke markt

De-bankenfabriek levert ook al jaren banken aan de eigenaren van hotels, B&B, restaurants en vakantieparken zowel in binnen- als buitenland. Ook eigenaren die woningen verhuren weten ons steeds vaker te vinden. Mede door onze snelle levertijden kunnen wij snel anticiperen bij vraag naar
grote afnamen. Tevens kunnen wij ook de gehele verzorging op ons nemen zoals vloer, gordijnen, zonwering, verlichting, eettafels en stoelen. Onze interieur specialist helpt hierbij met het samenstellen van een totaalplan.

Scherpe prijs en ook nog duurzaam

Daar wij grotendeels alles in eigen productie hebben in Nederland is het heel belangrijk duurzaam en verantwoord te ondernemen. Wij houden alles scherp in de gaten om in ons productieproces de ecologische voetprint zo laag mogelijk te houden. Wij voldoen aan de strenge milieueisen die in Brussel wordt gesteld. Maar wij gaan nog een stapje verder door bv onze zit- en rugkussens keerbaar te maken, in tegenstelling tot de productielanden zoals Polen en Litouwen waar momenteel 70% van de banken en fauteuils vandaan komt, zodat deze langer meegaan en dus keerbaar zijn. Wij leveren rechtstreeks van onze fabriek naar de consument waardoor transport korter is en dus milieuvriendelijker. Onze grondstoffen beschikken over de beste keurmerken zoals het PEFC-keurmerk op onze hardhouten frames wat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Ons restafval wordt gescheiden en ecologisch verantwoord verwerkt tot nieuwe producten

Over onze banken en fauteuils

Onze banken zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, zoals ijzersterke, hardhouten frames, RVS en stalen frames voor een lange levensduur. Andere typen frames zijn weliswaar goedkoper, maar vertonen ook sneller mankementen.

Nosagvering voor een supercomfortabel zitcomfort:

 • Onze banken zijn voorzien van een nosagvering. Hierop geven wij een garantie van vijf jaar.
 • De meeste fabrikanten kiezen voor singels van linnen of rubber voor het zitgedeelte. Dat maakt een bank wel goedkoper, maar hij zakt ook sneller in. Bij een nosagvering blijft het zitcomfort lang behouden.

Kussens van koudschuim bultex voor een stevige zit
Deze kussens vervormen nauwelijks en blijven lang stevig. En verkrijgbaar in soft, medium en hard.

Kwalitatief hoogwaardige stoffen
Wij werken uitsluitend met stoffen die ook geschikt zijn voor banken die vaak onderhevig zijn aan vlekken. U kunt kiezen voor onze Care Fixx vlekgarantie waarbij de banken worden geïmpregneerd. Hierop krijgt u vijf jaar garantie! De meeste stoffen zijn gemaakt van 100% polyester, dus kleurecht, en met een zeer hoge slijtagewaarde waardoor u als consument langer geniet van onze banken. Wij hebben een samenwerkingsovereenkomst met Clean my Couch die op lokatie de banken reinigt maar ook weer opnieuw impregneert.

Het verschil met de concurrentie zit hem in de details

 • Bij ons wordt de nadruk gelegd op perfecte stoffering. Aandacht en passie van de rompenmaker.
 • Hoogwaardige ritsen bij losse zitkussens.

Hoogwaardige koudschuim zit- en rugkussens met een lange levensduur.

 • Alles afgelocked tot in de detail.
 • Strakke rompen hoezen waardoor het lijkt alsof het vast gestoffeerd is.
 • Hoezen mogelijk met klittenband rondom aan onderzijde
 • Nosagvering om de 5 cm zodat elk gewicht comfort biedt.
 • Keerbare zit en rugkussens
 • Hoogwaardige leder- en stofkeuzes.
 • Alles perfect ingepakt om beschadigingen te voorkomen.

Al onze zitbanken, fauteuils, eetbanken en alle meubelen worden zeer professioneel bezorgd door Juul’s Interieurtransport. Deze zeer gepassioneerde jongens bezorgen onze meubelen met veel liefde voor ons product en zijn zeer klantgericht. Tevens nemen zij al het karton en plastic mee en scheiden deze.

Waarom de-bankenfabriek.nl?

Banken en fauteuils vormen een belangrijk onderdeel van de inrichting van een huis of kantoor. De consument weet vandaag de dag precies wat hij zoekt en is ook bereid daarvoor te betalen. Maar de prijs van een bankstel wordt hoger door onder meer de huur van de winkel en de personeelskosten. Wij, van de-bankenfabriek.nl, geloven dat het goedkoper en beter kan. de-bankenfabriek.nl biedt de consument gemak, sfeer en gunstige prijzen. Onze missie is eenvoudig: online topkwaliteit banken en fauteuils verkopen tegen een zo gunstig mogelijke prijs.
Wij maken onze banken in onze eigen fabriek, geheel volgens uw wensen. Hier hebben wij inmiddels al dertig jaar ervaring mee. Ons uitgangspunt is: als u tevreden bent over onze werkwijze en producten, dan heeft de-bankenfabriek.nl bestaansrecht. U bent onze ultieme succesfactor!

Zoeken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.