stoffen banken

ZStoffen banken
Stoffen banken Hyacinth bij een klant geplaatst

Stoffen banken

Wanneer je op zoek bent naar stoffen banken moet je wel op een aantal belangrijke zaken letten. Ten eerste; hoe is het huis waar de bank komt gesitueerd, want kan de stof wel tegen fel zonlicht. de meeste stoffen worden in lichtechtheid aangeduid met een cijfer. Klasse 4 -5 is redelijk tot goed en 6 -7 is erg goed. Vaak heeft het te maken met de samenstelling van de stof. heb je te maken met katoen, viscose of linnen dan kan zo’n stof over het algemeen de kleur niet goed vasthouden. Maar is de stof gemaakt van polyester dan kan deze stof erg goed tegen de zon. Ten tweede is de Martindale test. In deze test wordt de sterkte van de stof bepaald in slijtage waarde. Heb je te maken met een stof tussen de 0 en 6000 toeren dan is dit voor normaal gebruik. Is deze tussen de 6000 en 15000 dan is het voor intensief gebruik., bijvoorbeeld een gezin met kinderen. Alles daar boven is natuurlijk geweldig.

stoffen banken
stoffen banken Anemoon met poufen Anemoon en loveseat Hyacinth.

Maar wanneer je kiest voor een hoesbank dan is het weer van belang dat de stof niet alleen kleurecht is maar ook nog eens wasbaar. Je moet er niet aan denken dat de stoffen gaan krimpen in de wasmachine. Ten vierde is het belangrijk om bij de aanschaf van stoffen banken goed op te letten of de stof wel dier vriendelijk is. Een grof geweven stof is voor katten natuurlijk de heerlijkste krappaal die er bestaat. Zorg dus met katten dat je een zeer fijn geweven stof neemt of zorg er in ieder geval voor dat de kat ergens anders zijn nagels aan kan vijlen.

Stoffen bankstel
Stoffen bankstel”Anemoon”

Mocht je advies nodig hebben om tot de juiste stoffen banken te komen, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen je er werkelijk alles over vertellen, ook geven wij van de-bankenfabriek advies om de stof met Care Fixx® te laten behandelen. Hiermee krijg je vijf jaar volledige vlekgarantie. erg handig met kinderen en huisdieren.

Tel. 072-5616126

Bezoek ook eens onze andere sites;

Fabriekmeubels.nl

Fabriekverlichting.nl

de-bankenfabriek.nl

De-interieurspecialist.nl

Fabriektafels.nl

Maak een afspraak

Social media

Laatste blogs

Waarom ergonomie essentieel is voor zitbanken

Slimme oplossingen voor banken in kleine ruimtes

Trends in stoffen voor banken: Wat zijn de favorieten van 2024?

Modulaire bank

Ontdek de oneindige mogelijkheden van modulaire banken op maat

nieuwe bank

Kiezen voor een nieuwe bank: een rechte bank of een hoekbank?

duurzaamheid

De groeiende trend van duurzaamheid in de zitbankenindustrie

Contactaanvraag

Zoeken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.